ΕιδήσειςΚύπρος

Το Ανώτατο εκδίδει την Παρασκευή τις αποφάσεις στις εφέσεις για αποκοπές στο δημόσιο

Η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα εκδώσει στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής (10/4) τις αποφάσεις της επί των εφέσεων που καταχωρήθηκαν κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφύλαξε την 01/11/2019 τις αποφάσεις του επί των εφέσεων αφού πρώτα άκουσε τις θέσεις και τα επιχειρήματα των δυο πλευρών στο πλαίσιο αγορεύσεων.
 
Η πλευρά των εφεσειόντων υποστήριξε ότι το Άρθρο 23 του Συντάγματος διασφαλίζει μεν το δικαίωμα του κάθε εργαζομένου να λαμβάνει μισθό, κάτι που αποτελεί ιδιοκτησιακό δικαίωμα, ωστόσο δεν κατοχυρώνει δικαίωμα ως προς το ύψος του μισθού ή τον τρόπο καταβολής του μισθού. Δεν μπορεί, όπως υποστήριξαν οι εφεσείοντες, κάθε μείωση του μισθού να συνιστά παραβίαση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας. Υποστήριξαν επίσης ότι οι αποκοπές δεν επηρέασαν τον πυρήνα του ιδιοκτησιακού δικαιώματος του μισθού παρά μόνο ένα ποσοστό του μισθού και άρα δεν επηρεάστηκε η αξιοπρεπής διαβίωση των αιτητών.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close