Υγεία

Το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους, δεν είναι όμως το τέλος της προσπάθειας, είπε ο Υπ. Υγείας

Το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους, δεν είναι όμως το τέλος της προσπάθειας, είπε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας κατά την σημερινή παρουσίαση του πλάνου εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19. Ανέφερε εξάλλου ότι αρχές του Ιανουαρίου αναμένεται η πρώτη δόση του εμβολίου.

«Θα συνεχίζουμε να ζούμε εφαρμόζοντας τα απλά μέτρα ατομικής προστασίας που μας προσφέρουν μεγαλύτερη προφύλαξη, αλλά και πιο χαλαρούς περιορισμούς σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

“Είμαστε έτοιμοι, είπε, σήμερα να παρουσιάσουμε το πλάνο για τον πολυαναμενόμενο εμβολιασμό του πληθυσμού, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου, κατά την οποία η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών οδήγησε στην αυστηροποίηση των μέτρων. Θέλω για μια ακόμη φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το υψηλό αίσθημα ευθύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι κατανοώ τις ενστάσεις και να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα. Αναγνωρίζω ότι υπάρχει κούραση, αυτό ήταν αναμενόμενο μετά από τόσους μήνες παρατεταμένης αβεβαιότητας και αλλαγών. Οι περιορισμοί και τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα για κανένα, δεν είναι στη φύση μας να ζούμε με απαγορεύσεις και αυτό κλόνισε περισσότερο από κάθε τι την ψυχολογία μας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι μοναδικό μας κριτήριο είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Η έγκαιρη λήψη και κλιμάκωση των μέτρων μάς επέτρεψε να μην προχωρήσουμε σε 2ο καθολικό lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο και καταφέραμε να αποφύγουμε τα σκληρά μέτρα που είναι σε εφαρμογή από τις αρχές Νοεμβρίου στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία βλέπουμε να παρατείνονται μέχρι τις αρχές του ερχόμενου έτους”, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός.

Αναλυτικά το πλάνο για τον εμβολιασμό:

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF%20%CE%95%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20COVID-19.pdf

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close