ΕιδήσειςΚόσμος

Το Twitter εξάρθρωσε τουρκικό δίκτυο 7.340 λογαριασμών του ΑΚΡ για παραπληροφόρηση και χάκινγκ

Το Twitter αποκάλυψε την Πέμπτη 32.242 λογαριασμούς που έχουν αρχειοθετηθεί ότι συνδέονται με κρατικές επιχειρήσεις πληροφοριών (παραπληροφόρησης).

Στο αρχείο με τους λογαριασμούς που αποκαλύπτει το Twitter περιλαμβάνονται τρεις διαφορετικές λειτουργίες που αποδίδονται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στη Ρωσία και στην Τουρκία. Όπως αναφέρει, κάθε λογαριασμός και περιεχόμενο που σχετίζονται με αυτές τις λειτουργίες έχει αφαιρεθεί οριστικά από την υπηρεσία του Τουίτερ. Επιπλέον, έχουν κοινοποιηθεί τα σχετικά δεδομένα αυτής της αποκάλυψης σε δύο εταίρους σε παρόμοιες έρευνες: το Australian Strategic Policy Institute (ASPI) και το Stanford Internet Observatory (SIO).
 
Ειδικά για την Τουρκία, από τους ερευνητές του Twitter αποκαλύφθηκε ένα αρχείο με 7.340 λογαριασμούς, το οποίο εντοπίστηκε στις αρχές του 2020. Οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτό το δίκτυο λογαριασμών χρησιμοπ οιούσε συντονισμένη μη αυθεντική δραστηριότητα, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε εγχώριο κοινό εντός της Τουρκίας. Με βάση την ανάλυσή των ερευνητών, σχετικά με τους τεχνικούς δείκτες του δικτύου και τη συμπεριφορά των λογαριασμών, η συλλογή πλαστών και παραβιασμένων λογαριασμών χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση πολιτικών αφηγήσεων ευνοϊκών για το κυβερνών κόμμα ΑKP και έδωσε ισχυρή υποστήριξη στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Τα τεχνικά σήματα δείχνουν ότι το δίκτυο συνδέεται με την πτέρυγα νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και ένα κεντρικό δίκτυο που διατηρούσε σημαντικό αριθμό παραβιασμένων λογαριασμών. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close