ΕιδήσειςΚόσμος

Τραγικό θάνατο βρήκαν δεκάδες πίθηκοι σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας

Ιπτάμενα χάρτινα φαναράκια ευθύνονται για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στον ζωολογικό κήπο του Κρέφελντ της Γερμανίας και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τριάντα πίθηκοι.

Την ανακοίνωση έκανε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Κρέφελντ, καθώς στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν τρία τέτοια φαναράκια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο του μεγάλου ζωολογικού κήπου, όπου και ζουν διάφορα είδη πιθήκων, με αποτέλεσμα να καούν γορίλες, ουραγκοτάγκοι και άλλα πιθηκοειδή.

Τα ιπτάμενα φαναράκια άφησαν στον ουρανό μια 60χρονη μητέρα και οι δύο ενήλικες κόρες της.

Η αστυνομία στο Κρέφελντ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, ανακοίνωσε πως οι τρεις γυναίκες παραδόθηκαν όταν πληροφορήθηκαν την καταστροφή, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ουρακοτάγκοι, δύο γορίλες και ένας χιμπαντζής, καθώς και νυχτερίδες και πουλιά.

Οι γυναίκες αγόρασαν στο Ίντερνετ πέντε ιπτάμενα κινέζικα φαναράκια, τα οποία απαγορεύονται στο Κρέφελντ καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας εδώ και μια δεκαετία, πιστεύοντας ότι επιτρέπονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας Γκερντ Χόπμαν.

«Έχω δει πολλά ανθρώπινα πτώματα», είπε ο Χόπμαν. «Και εντυπωσιάσθηκα με το πόσο ανθρώπινα μοιάζουν τα πτώματα των μεγάλων πιθήκων όταν μεταμορφώνονται από τη φωτιά».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close