ΕιδήσειςΚόσμος

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε, δεν είναι κατάπαυση πυρός

Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις ανακοινώσεις για τη Βόρεια Συρία, προσθέτοντας ότι θα γίνει συλλογή των βαρέων όπλων των Κούρδων μαχητών του YPG και θα καταστραφούν οι οχυρωματικές τους θέσεις.

“Δεν πρόκειται για κατάπαυση του πυρός, θα κάνουμε διάλειμμα για πέντε μέρες για να αποσυρθεί το PKK/YPG. Ωστόσο μετά την αποχώρηση των τρομοκρατικών στοιχείων, θα εξετάσουμε το θέμα του τερματισμού της επιχείρησης”, ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως το να κάνουν διάλειμμα για πέντε μέρες δεν σημαίνει ότι θα αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα. “Εμείς θα είμαστε εκεί, θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί”, ανέφερε.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τις πολύωρες επαφές με την αμερικανική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι γίνεται λόγος για επιστροφή των προσφύγων της Συρίας στα σπίτια τους, προσθέτοντας ότι προσπαθούν να διευθετήσουν το θέμα της ζώνης ασφαλείας, συνομιλώντας με τις ΗΠΑ για ένα μέρος της, και με την Ρωσία για το άλλο μέρος της. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close