ΕιδήσειςΚύπρος

Υπάλληλοι αρτοποιείου στη Λάρνακα τα 12 κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ τα 12 από τα 29 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού που ανακοινωθηκαν σήμερα (13 Απριλίου) αφορούν εργαζόμενους στον ίδιο χώρο, είναι υπάλληλοι σε μονάδα παραγωγής αρτοποιείου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Υπεύθυνη Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριακού, οπουδήποτε εντοπιστεί κρούσμα, ιδιαίτερα σε χώρους δημόσιας χρήσης, ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι χώροι απολυμαίνονται, τα θετικά κρούσματα απομακρύνονται και αρχίζει η ιχνηλάτηση των επαφών.

Είπε επίσης ότι με τον εντοπισμό σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις κρουσμάτων αμέσως αποστέλλεται επιστολή από τις Ιατρικές Υπηρεσίες με την οποία δίνονται οδηγίες όπως οι μονάδες αυτές αναστείλουν τη λειτουργία τους, προχωρήσουν σε απολύμανση – κάτι που προβλέπεται και από το διάταγμα που εκδόθηκε στις 10 Απριλίου – και όπως όλα τα κρούσματα να τεθούν σε περιορισμό καθώς και οι επαφές τους από τους χώρους αυτούς.

Σύμφωνα με την ίδια, πρέπει αμέσως να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών, διενεργείται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης η εργαστηριακή εξέταση, η επιχείρηση έχει την ευθύνη να απομακρύνει όλα τα άτομα που θεωρούνται επαφές και να επαναρχίσει τη λειτουργία της μόνο σε περίπτωση που προβεί σε διευθετήσεις ανακατανομής του προσωπικού της ή νέων προσλήψεων για να καλύψει τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό. Απολυμαίνονται οι χώροι, είπε, κάτι που πρέπει να γίνεται καθημερινά με βάση το διάταγμα, με συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα και με την επίβλεψη και την καθοδήγηση των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου. 

Εξάλλου, δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Πρόκειται για ένα επαγγελματία υγείας και ένας ασθενή του Νοσοκομείου, που περιλαμβάνονται μεταξύ των 29 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close