ΕιδήσειςΚύπρος

Υπέροχος ο βοτανικός κήπος Τροόδους (vid)

Ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους “Α.Γ. Λεβέντης” δημιουργήθηκε από το Τμήμα Δασών στις παρυφές του παλαιού Μεταλλείου Αμιάντου, μέσα στα όρια του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, σε υψόμετρο περίπου 1400m.

Ο Κήπος έχει ως περιοχή αναφοράς την ευρύτερη οροσειρά του Τροόδους και περιλαμβάνει τόσο ιθαγενή όσο και επιλεγμένα ξενικά και καλλιεργούμενα φυτά, της περιοχής Τροόδους, αλλά και άλλων περιοχών της Κύπρου.

Σκοποί του Κήπου:
🌷 Εκπαίδευση και διαφώτιση του κοινού και κυρίως των παιδιών.
🌹 Διατήρηση – προστασία των απειλούμενων φυτών.
🌷 Ενίσχυση των ευκαιριών αναψυχής και του τουριστικού προϊόντος.
🌹 Έρευνα σε θέματα χλωρίδας και φυτοκοινωνιολογίας.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα Τμήματος Δασών

Βίντεο: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Βοτανικός Κήπος Τροόδους "Α.Γ. Λεβέντης"

🌷🌹Ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους "Α.Γ. Λεβέντης" δημιουργήθηκε από το Τμήμα Δασών στις παρυφές του παλαιού Μεταλλείου Αμιάντου, μέσα στα όρια του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, σε υψόμετρο περίπου 1400m. Ο Κήπος έχει ως περιοχή αναφοράς την ευρύτερη οροσειρά του Τροόδους και περιλαμβάνει τόσο ιθαγενή όσο και επιλεγμένα ξενικά και καλλιεργούμενα φυτά, της περιοχής Τροόδους, αλλά και άλλων περιοχών της Κύπρου.Σκοποί του Κήπου:🌷 Εκπαίδευση και διαφώτιση του κοινού και κυρίως των παιδιών.🌹 Διατήρηση – προστασία των απειλούμενων φυτών.🌷 Ενίσχυση των ευκαιριών αναψυχής και του τουριστικού προϊόντος.🌹 Έρευνα σε θέματα χλωρίδας και φυτοκοινωνιολογίας. Βίντεο: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

Gepostet von Τμήμα Δασών am Montag, 8. Juni 2020

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close