ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Υπέρ της μεταρρύθμισης υπό προϋποθέσεις τάσσεται ο Δήμος Λακατάμιας

Τις εξελίξεις στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησε σε πρόσφατη συνεδρία του το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας, με τους παρευρισκόμενους να τάσσονται ομόφωνα υπέρ της μεταρρύθμισης, υπό την προϋπόθεση ότι οι νέες οντότητες, που θα δημιουργηθούν θα είναι λειτουργικές και  ισότιμες. 

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λακατάμιας αναφέρει ότι όπως σχεδόν όλοι οι φορείς που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι και το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας, πιστεύει ότι χρειαζόμαστε μια πιο σύγχρονη, αποτελεσματική και ευέλικτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Εκφράζει την ανησυχία του σε σχέση με την προοπτική ενός μητροπολιτικού Δήμου να είναι σε ανταγωνισμό με ένα μικρό Δήμο.  

«Η Λακατάμια είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους και θεωρούν ότι όλοι οι Δήμοι πρέπει να έχουν ισότιμη μεταχείριση και να έχουν τις υποδομές να διεκδικούν χορηγίες και κονδύλια  από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς όφελος των Δημοτών τους», προσθέτει.

Θεωρεί πως «η μεταρρύθμιση πρέπει να αγγίξει την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα, όχι την επιφάνεια, ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο τον θεσμό». Αναφέρει πως «η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη βάση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με διαφανείς διαδικασίες ελέγχου και αξιολόγησης, με δυνατότητα διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και παραχώρηση περισσότερων εξουσιών από το κράτος, θα βοηθήσει ώστε οι Δήμοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close