ΕιδήσειςΕλλάδα

Υπογράφηκαν οι συμφωνίες για αναβάθμιση των Mirage 2000

Υπογράφηκαν σήμερα οι συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μirage 2000/-5», σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή (ν. 4650/2019).

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.

Οι συμφωνίες είχαν προχωρήσει από τη ΓΔΑΕΕ και τον προηγούμενο διευθυντή της Αντιναύαρχο ε.α Κυριάκο Κυριακίδη και τελικά σήμερα η υπόθεση κλείνει σε πείσμα πολλών και διαφόρων που ήθελαν και επιμένουν να μη δίνουν τη σημασία που πρέπει στα Mirage 2000.

Την ίδια ώρα επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχος(ε.α) Θεόδωρος Λάγιος, κατόπιν πρόσκλησης της ισραηλινής πλευράς.Κατά τη συνάντηση με τον ομόλογο του της SIBAT, ταξίαρχο (ε.α.) Yair Kula συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Έπίσης ο κ. Λάγιος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI), κατόπιν αιτήματος της.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close