ΕιδήσειςΚύπρος

Υπογράφηκε συμβόλαιο για αναδόμηση πολυκατοικιών σε κυβερνητικό οικισμό στον Στρόβολο

Υπεγράφη τη Δευτέρα το Συμβόλαιο για το Έργο: «Αναδόμηση δυο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, στη Λευκωσία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι κατασκευές αναμένεται να συμπληρωθούν, σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο 18 μηνών.

Το Συμβόλαιο υπογράφηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Κυριάκο Κούνδουρο, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, και από τον Τεχνικό Διευθυντή της Εργοληπτικής Εταιρείας ZEMCOConstructionLtd  Μάριο Μιχαηλίδη, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €2.269.904,16 συν Φ.Π.Α.

Η Αναδόμηση των δυο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ προέκυψε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αναδόμηση, Επιδιόρθωση/ Ενίσχυση και Ριζική Βελτίωση κατοικιών και πολυκατοικιών των Κυβερνητικών Οικισμών», το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το 2000.

Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται οκτώ Κυβερνητικοί Οικισμοί: Πάνω Λακατάμια, Στρόβολος ΙΙ, Άγιος Παύλος και Άγιος Μάμας στη Λευκωσία, Άγιοι Ανάργυροι Ι στη Λάρνακα και Άγιος Αθανάσιος, Μακάριος ΙΙΙ και Λινόπετρα στη Λεμεσό. Οι Οικισμοί περιλάμβαναν συνολικά 184 πολυκατοικίες και 2655 κατοικίες.

Υλοποιήθηκαν έργα της τάξης των €140 εκ., με την ανέγερση 45 πολυκατοικιών και 187 κατοικιών και την επιδιόρθωση/ριζική ενίσχυση 50 πολυκατοικιών και 2.200 κατοικιών.

Στο παρόν στάδιο προγραμματίζεται η ανέγερση οκτώ πολυκατοικιών (μια στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, 5 στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας και δυο στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι), καθώς και η επιδιόρθωση 96 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ και 50 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Τμήματος, τα  έργα αναμένεται ότι θα αρχίσουν και θα ολοκληρωθούν μέσα στη χρονική περίοδο 2021-2024. Επίσης στα πλαίσια του ιδίου Προγράμματος βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης η ανέγερση  πέντε πολυκατοικιών και η επιδιόρθωση 95 κατοικιών.

Related Articles

Back to top button
Close