ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Υπογράφηκε συμβόλαιο για επιδιόρθωση πολυκατοικιών στον Συνοικισμό Άγιος Μάμας στη Λακατάμια

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνει ότι σήμερα υπογράφηκε Συμβόλαιο σε σχέση με το Έργο: «Επιδιόρθωση 7 πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας, στη Λευκωσία», στο χώρο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Το Συμβόλαιο για το Έργο υπογράφτηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κ. Κυριάκο Κούνδουρο, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, καθώς και από τον Διευθυντή της Εργοληπτικής Εταιρείας Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltdκ.  Μιλτιάδη Νεοφύτου, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €1.271.499,90 συν Φ.Π.Α. Οι εργασίες επιδιόρθωσης των πολυκατοικιών αναμένεται να συμπληρωθούν σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο 12 μηνών.

Να σημειωθεί ότι η επιδιόρθωση των επτά πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας προέκυψε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Αναδόμησης, Επιδιόρθωσης/ Ενίσχυσης και ριζικής βελτίωσης κατοικιών και πολυκατοικιών των Κυβερνητικών Οικισμών», το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή το έτος 2000. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονταν οκτώ Κυβερνητικοί Οικισμοί: Πάνω Λακατάμια, Στρόβολος ΙΙ, Άγιος Παύλος και Άγιος Μάμας στη Λευκωσία, Άγιοι Ανάργυροι Ι στη Λάρνακα και Άγιος Αθανάσιος, Μακάριος ΙΙΙ και Λινόπετρα στη Λεμεσό. Οι πιο πάνω Οικισμοί περιλάμβαναν συνολικά 184 πολυκατοικίες και 2655 κατοικίες.

Στα πλαίσια του πιο πάνω προγράμματος, κατόπιν Υπουργικών Αποφάσεων, υλοποιήθηκαν έργα της τάξης των €140 εκ., με την ανέγερση 45 πολυκατοικιών και 187 κατοικιών και την επιδιόρθωση/ριζική ενίσχυση 50 πολυκατοικιών και 2.200 κατοικιών.

Πρόσφατα στις 24 Μαΐου 2021 υπογράφτηκε  το Συμβόλαιο για το Έργο «Αναδόμηση 2 πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ» στη Λευκωσία, για το ποσό των €2.269.904,16 συν Φ.Π.Α.

Στο παρόν στάδιο προγραμματίζεται η ανέγερση οκτώ πολυκατοικιών (μία στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, πέντε στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας και δυο στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι) και η επιδιόρθωση 96 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ και 50 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Τμήματος, τα εν λόγω έργα αναμένεται ότι θα αρχίσουν και θα ολοκληρωθούν μέσα στη χρονική περίοδο 2021-2024. Επίσης, στα πλαίσια του ιδίου Προγράμματος βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης η ανέγερση πέντε πολυκατοικιών και η επιδιόρθωση 95 κατοικιών.

Related Articles

Back to top button
Close