ΕιδήσειςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργικό: Παράταση σχεδίου εγχώριου τουρισμού και σχέδιο επιχορήγησης εστιατορίων

Την παράταση του σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού ως το τέλος Μαΐου και νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών κέντρων εστίασης συνολικού ύψους €420.000, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις δηλώσεις του, ο κ Περδίος αναφέρθηκε σε δύο σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν μετά από εισήγηση του Υφυπουργείου.

«Η πρώτη αφορά το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, επεκτείνεται μέχρι το τέλος Μαΐου», είπε. Υπενθύμισε ότι ανώτατη τιμή είναι 60 ευρώ ανά δίκλινο με πρόγευμα και το Υφυπουργείο Τουρισμού θα επιχορηγεί το 35% αυτού του κόστους για τους δικαιούχους.

Ο κ. Περδίος συνέχισε λέγοντας ότι η δεύτερη απόφαση αφορά την έναρξη νέου σχεδίου επιχορήγησης για τα κέντρα αναψυχής.

Σκοπός του, εξήγησε, «είναι η αναβάθμιση του τομέα της γαστρονομίας και ιδιαίτερα του τομέα της εστίασης που αφορά εξ ολοκλήρου τα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, τις ταβέρνες μας και τα κέντρα τα οποία προσφέρουν κυπριακή κουζίνα».

Είπε επίσης ότι δικαιούχοι θα είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι το σχέδιο δεν θα αφορά επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες που έχουν πάνω από ένα εστιατόριο ούτε και θα είναι δικαιούχοι όσοι έχουν εταιρείες “franchise”.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι «το σχέδιο αφορά βελτίωση υποδομών, είτε αυτό είναι σε χώρους υγιεινής, είτε στη γενική διαμόρφωση του χώρου εστίασης». Αλλά, και ειδικότερα, πρόσθεσε, «θα βοηθήσει την αντικατάσταση της επίπλωσης, δηλαδή τραπέζια και καρέκλες».

Related Articles

Back to top button
Close