ΕιδήσειςΚύπρος

Υπόθεση απάτης σε σχέση με αγορά τεμαχίων γης διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διερευνά η Αστυνομία, μέλη της οποίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη 65χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από 57χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ Μαΐου 2020 και Ιουνίου 2021, ο παραπονούμενος φέρεται να κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους €400,000, σε 54χρονο, με σκοπό την αγορά τεμαχίων γης από συγκεκριμένη εταιρία, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έλαβε τίτλους ιδιοκτησίας. Ο 54χρονος φέρεται να είχε παρουσιαστεί στον παραπονούμενο ως κτηματομεσίτης, ο οποίος θα αναλάμβανε όλες τις διαδικασίες για την αγορά των τεμαχίων γης. 

Μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις που είχαν, ο 54χρονος φέρεται να σύστησε στον παραπονούμενο, ένα 68χρονο ο οποίος παρουσιάστηκε ως ένας από τους υπευθύνους της εταιρίας που διαχειριζόταν τα συγκεκριμένα τεμάχια γης. 

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, λόγω καθυστέρησης πραγματοποίησης της μεταβίβασης των τεμαχίων στον παραπονούμενο, ο τελευταίος ζήτησε και είχε συναντήσεις με τον φερόμενο κτηματομεσίτη, κατά τις οποίες ο 54χρονος φέρεται να του έδωσε δύο χειρόγραφα σημειώματα, στα οποία αναφέρεται το ύψος των οφειλών του προς τον παραπονούμενο. Τα δύο σημειώματα υπογράφονται από τον 54χρονο, ενώ σε αυτά αναφέρονται και υπογράφουν ως μάρτυρες ο 68χρονος και ένας 65χρονος.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 68χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε ως ένας εκ των υπευθύνων της διαχειρίστριας εταιρίας, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Εναντίον του 54χρονου, του 68χρονου και του 65χρονου εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Ο 65χρονος εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ οι άλλοι δύο συνεχίζουν να καταζητούνται.

Το ΤΑΕ Μόρφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Related Articles

Back to top button
Close