ΕιδήσειςΚύπρος

Υπόθεση απόπειρας φόνου 13χρονου από συνιμήλικους του διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού!

Με τον φερόμενο ως δράστη να μην έχει ποινική ευθύνη, το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου σε σχέση με τον τραυματισμό 13χρονου από συνομήλικο του, με σφυρί.
 
Το γεγονός ότι ένα διαδικτυακό παιχνίδι ήταν η αφορμή για τον παραλίγο φόνο του 13χρονου, προβληματίζει έντονα την Αστυνομία, η οποία στη σκηνή εντόπισε, εκτός από το σφυρί, και μια τσάντα με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.
 
«Φαίνεται ότι οι δυο ανήλικοι είχαν συνωμοτήσει από πριν, με σκοπό να σκοτώσουν τον 13χρονο μαθητή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, απόπειρα φόνου και επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 10.30π.μ. σήμερα, ενώ ο 13χρονος περπατούσε με συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου του, στη Λέμεσο, δέχθηκε επίθεση από άλλο 13χρονο, εξωσχολικό, ο οποίος φέρεται να τον κτύπησε στο κεφάλι με σφυρί. Ακολούθως, ο 13χρονος εξωσχολικός, μαζί με 15χρονο επίσης εξωσχολικό, που τον συνόδευε, τράπηκαν σε φυγή, για να ανακοπούν από καθηγητές έξω από το σχολείο.

Στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας διενήργησαν έρευνα στις τσάντες των δύο εξωσχολικών, όπου εντοπίστηκαν ένα σφυρί και ένα μαχαίρι με λεπίδα 25 εκατοστών περίπου. Οι δύο νεαροί φέρονται επίσης να υπέδειξαν σημείο, σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σχολείο, όπου είχαν κρύψει προηγουμένως πέντε μαχαίρια κουζίνας και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.

13χρονος και 15χρονος οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου ανακρίθηκαν στην παρουσία των γονιών τους και λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Όσον αφορά στο 13χρονο θύμα της επίθεσης, αυτός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα κρανίου. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις, ενώ για την υπόθεση τηρείται ενήμερη και η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close