ΕιδήσειςΚύπρος

Υπόθεση εμπορίας προσώπων, μαστροπείας και διατήρησης οίκου ανοχής διερευνά η Αστυνομία

Σε σχέση με υπόθεση εμπορίας προσώπων, μαστροπείας και διατήρησης οίκου ανοχής 51χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την παραπομπή του σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 21/01/2021 στη Λεμεσό.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη 30χρονης, η οποία τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνεχίζει τις εξετάσεις.

Κατά πρόσφατη επιχείρηση της Αστυνομίας εντοπίστηκαν τέσσερις γυναίκες, πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων, ενώ 51χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η επιχείρηση έρευνας διεξήχθη μετά από συλλογή και αξιολόγηση από τον Ουλαμό Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λεμεσού, πληροφοριών που ανέφεραν ότι, συγκεκριμένα διαμερίσματα στην Λεμεσό χρησιμοποιούνται για σκοπούς πορνείας.

Με τη συνεργασία των ΟΠΕ και ΤΑΕ Λεμεσού, και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα, στην Λεμεσό, όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις γυναίκες. Στα διαμερίσματα ανευρέθηκαν επίσης διάφορα τεκμήρια, τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις, ενώ ακολούθησε αργότερα η σύλληψη 51χρονου, με δικαστικό ένταλμα, μετά από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων – ΓΚΕΠ, διεξάγουν εξετάσεις για να διαφανεί κατά πόσον οι τέσσερις γυναίκες είναι πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων, ενώ σε συνεργασία με το ΓΚΕΠ, το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close