ΕιδήσειςΚύπρος

Υπό έλεγχο πυρκαγιά με πολλές εστίες στη Βιομηχανική περιοχή Αγίου Σιλά

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί με πολλαπλές εστίες παρά τη Βιομηχανική περιοχή του Αγίου Συλά στη Λεμεσό συνέβαλαν τόσο το Ταμείο Θήρας με Φ.Π.Μ όσο και ο Δήμος Ύψωνα με εκσκαφέα. Η Πυροσβεστική αρχικά ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Επαρχίας Λεμεσού. Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκαν τα δύο εκμισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στη συνέχεια αυξήθηκαν οι επίγειες δυνάμεις σε έξι πυροσβεστικά οχήματα.Το Τμήμα Δασών απέστειλε επίσης επίγειες δυνάμεις. Ενημερώθηκε επίσης η Επαρχιακή Διοίκηση για ενίσχυση με προωθητές γαιών και βυτιοφόρα. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε περίφραξη εργοστασίου ανακύκλωσης παλιών οχημάτων και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπάθησαν να περιορίσουν την εξάπλωση της.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 12:30. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 3 1/2 εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σκουπίδια σε παράνομο σκυβαλότοπο. Η πυρκαγιά στη περίφραξη του εργοστασίου ανακύκλωσης περιορίστηκε στο αρχικό στάδιο. Τα αίτια διερευνώνται με την Αστυνομία.

Related Articles

Back to top button
Close