ΕιδήσειςΚύπρος

Υπό ελέγχο τρεις δασικές πυρκαγιές, αύξηση περιπολιών Πυροσβεστικής

Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι τις πρωινές ώρες εκδηλώθηκαν και τέθηκαν υπό έλεγχο τρεις δασικές πυρκαγιές κοντά στην κοινότητα Ξυλιάτου της επαρχίας Λευκωσίας, στην κοινότητας Ορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας και στην κοινότητα Μονής της επαρχίας Λεμεσού.

Στο μεταξύ, στο επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» για έκρηξη και επέκταση πυρκαγιών αναφέρεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι με οδηγίες του Αναπληρωτή Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιου Χατζηβασιλείου «αυξάνονται οι περιπολίες σε όλες τις επαρχίες και βρισκόμαστε σε συντονισμό με όλες τις Υπηρεσίες καταστολής, την Αστυνομία και οργανωμένα εθελοντικά σύνολα (ΕΤΕΑ) για παρακολούθηση όλων των περιοχών υπαίθρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 07:45 στην περιοχή «Ηλιακός» της κοινότητας Ξυλιάτου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αφού έκαψε δύο δεκάρια με Αμυγδαλιές, Ελιές, νεαρά Πεύκα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν εννιά άνδρες του Τμήματος Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 08:20 σε περιοχή πλησίον της κοινότητας Ορόκλινης. Η έγκαιρη επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν έξι άνδρες του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα όχημα.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 09:00 σε περιοχή πλησίον της κοινότητας Μονής. Χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο προτού επεκταθεί.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέντε άνδρες του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Στις περιοχές παραμένουν επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close