ΕιδήσειςΚύπρος

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαθιάτη, φωτιές σε Πεντάκωμο και Αναλυόντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 11.22, σε περιοχή της Κοινότητας Μαθιάτη. 
 
Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 11:50 αφού έκαψε έκταση  4 εκταρίων καλυμμένη με Πευκοδάσος, χαμηλή άγρια βλάστηση και θάμνους.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 19 άτομα του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν εθελοντές από την κοινότητα Μαθιάτη με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα.
 
Την κατάσβεση συνέδραμε επίσης το ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών.
 
Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.
 
Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πυρκαγιά σε όχημα στον αυτοκινητόδρομο παρά το Πεντάκωμο επεκτάθηκε σε χωράφια

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς, που ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι, μετά από μηχανική βλάβη οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, από τη φωτιά στο εν κινήσει όχημα, που καταστράφηκε ολοσχερώς, δεν τραυματίστηκε οποιοσδήποτε, ενώ αυτή επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση που βρίσκονται νότια του αυτοκινητόδρομου.
 
Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, σε ανάρτηση του στο twitter αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να τις διαφυλάξουν.

Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Αναλιώντα, επαρχίας Λευκωσίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι παρά την κοινότητα Αναλιώντα, της επαρχίας Λευκωσίας, σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.
 
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, για την κατάσβεση της επιχειρούν 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από επαρχία Λευκωσίας και 5 από το Τμήμα Δασών.
 
Επιπρόσθετα γίνονται ρίψεις νερού από ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Related Articles

Back to top button
Close