ΕιδήσειςΚύπρος

Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιές στις κοινότητες Κλήρου και Μαλούντας

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα στις κοινότητες Κλήρου και Μαλούντας της επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6.45πμ στην τοποθεσία «Πόντιζος» της κοινότητας Κλήρου και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκε υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.

Για την κατάσβεσή της, κινητοποιήθηκαν τρία άτομα του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα, δύο άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς και ένας εθελοντής με μικρό πυροσβεστικό όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλήρου.

Η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα ηλεκτροφόρων καλωδίων. 

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:40 μ.μ.στην τοποθεσία «Πλουντζής» της  κοινότητας Μαλούντας και τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:20 μ.μ. αφού έκαψε έκταση ενός δεκαρίου με ξηρά χόρτα.

Για την κατάσβεσή της, εργάστηκαν 11 άτομα του Τμήματος Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς και ένας εθελοντής με μικρό πυροσβεστικό όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλήρου.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, βοήθησαν επίσης δύο εθελοντές με ένα γεωργικό ελκυστήρα και ένα λαστιχοφόρο εκσκαφέα.

Τ α αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close