ΕιδήσειςΚύπρος

Υπό φρούρηση στο νεκροτομείο Λεμεσού τα οστά του εθνοφρουρού

Υπό φρούρηση στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λεμεσού παραμένουν τα οστά του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. 

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εξέτασης των οστών ολοκληρώθηκε χθες. Η διαδικασία, η οποία θα είναι χρονοβόρα, επαναρχίζει την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του νέου, η διαδικασία διακόπηκε χθες και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, στο νοσοκομείο Λευκωσίας. «Θα μεταβούμε εκεί με την ανθρωπολόγο της Δημοκρατίας, για κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις που πρέπει να γίνουν. Δεν θα μεταφέρουμε εκεί τα οστά του νέου, απλά εμείς θα πάμε για τις συγκεκριμένες διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ματσάκη, η οικογένεια θα απευθυνθεί εκ νέου στο Δικαστήριο για να αιτηθεί την έκδοση εντάλματος για μεταφορά των οστών στο εξωτερικό. «Αυτός είναι ο στόχος μας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιστημονικές έρευνες και εξετάσεις», ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Τα οστά του άτυχου εθνοφρουρού παραμένουν υπό αστυνομική φρούρηση, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λεμεσού.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close