Υγεία

Υπ.Υγείας: Δίνεται η δυνατότητα σε μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουν με τον εμβολιασμό

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα προχωρήσει το εμβολιαστικό πλάνο με τις πιο κάτω ηλικίες, όπως συμβαίνει ήδη ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα δίνεται η ευκαιρία σε τακτική βάση, με ανακοινώσεις εκ των προτέρων, σε ηλικιακές ομάδες να προγραμματίζουν το ραντεβού τους, εάν δεν το έχουν πράξει.

Διευκρινίζεται ότι ο λόγος που ακολουθείται η πρακτική αυτή, εκτός από το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, είναι για να εξελιχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να δοθεί η ευκαιρία και σε μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Παράλληλα, συνυπολογίζεται το δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν ήδη αρκετές ευκαιρίες να διευθετήσουν ραντεβού.

Ειδικότερα, το Υπουργείο διευκρινίζει, λόγω των ερωτημάτων που φθάνουν τόσο στους λειτουργούς των Μέσων όσο και στο ίδιο το Υπουργείο αναφορικά με το άνοιγμα της Πύλης, ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα προχωρήσει το εμβολιαστικό πλάνο με τις πιο κάτω ηλικίες όπως συμβαίνει ήδη. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα δίνεται η ευκαιρία σε τακτική βάση (θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων) σε ηλικιακές ομάδες να προγραμματίζουν το ραντεβού τους, εάν δεν το έχουν πράξει.

Ο λόγος που ακολουθείται η πρακτική αυτή, εκτός από το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, είναι για να εξελιχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να δοθεί η ευκαιρία και σε μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Παράλληλα, συνυπολογίζεται το δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν ήδη αρκετές ευκαιρίες να διευθετήσουν ραντεβού.

Για παράδειγμα, ένα άτομο 70 ετών είχε τη δυνατότητα 5 φορές για να προγραμματίσει ραντεβού κατά προτεραιότητα με την ηλικιακή του ομάδα, στη συνέχεια με τους 69+, τους 67+, τους 66+, τους 64+ και τους 61+. Επομένως, προτρέπονται οι πολίτες που έχουν πρόσβαση στην Πύλη κατά προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση, να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με τα διαθέσιμα εμβόλια. Καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη συνεπάγεται σε καθυστέρηση στην επάνοδό μας στην κανονικότητα, αναφέρει καταληκτικά το Υπουργείο.

Related Articles

Back to top button
Close