ΕιδήσειςΚύπρος

Υπ. Υγείας: Διάταγμα καταργεί τις ειδικές ρυθμίσεις για ευάλωτες ομάδες

Εκδόθηκε το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, στη βάση του οποίου καταργούνται από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουνίου 2020 οι ειδικές ρυθμίσεις για την εκτέλεση καθηκόντων που ισχύουν για τις ευάλωτες ομάδες.
 
Πρόκειται για το διάταγμα με αριθμό 29 που εκδόθηκε στη βάση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Σύμφωνα με το διάταγμα, «ο Κανονισμός 2.29 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 20) του 2020, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό 2.3 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 21) του 2020, καταργείται από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουνίου 2020».

Την κατάργηση των ειδικών ρυθμίσεων για την εκτέλεση καθηκόντων που ισχύουν για τις ευάλωτες ομάδες που εμπίπτουν τόσο στην Ομάδα Α όσο και στην Ομάδα Β, αποφάσισε κατά τη συνεδρία της περασμένης Τετάρτης το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όπως είχε ανακοινωθεί, τα άτομα που, λόγω των συνθηκών που προκάλεσε ο κορωνοϊός, εκτελούσαν την εργασία τους κατ’ οίκον, θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και προγραμματισμό για επιστροφή στην εργασία τους από τις 12 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα, οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close