ΕιδήσειςΚύπρος

Υπ. Υγείας: Μέτρα μέχρι την Κυριακή για τη λειτουργία των Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού

Μέτρα μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου, για τη λειτουργία των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού ανακοίνωσε χθες βράδυ το Υπουργείο Υγείας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για επαναξιολόγηση των μέτρων που εφαρμόστηκαν.
  
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

–       Τα Εξωτερικά Ιατρεία επαναλειτουργούν εκτός από τα καρδιοχειρουργικά και τα αγγειοχειρουργικά, τα οποία ακυρώνονται μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020.

–       Για τα καρδιολογικά περιστατικά στα Εξωτερικά Ιατρεία και τις καρδιολογικές εξετάσεις, θα προσέλθουν μόνο οι ασθενείς οι οποίοι θα τύχουν ενημέρωσης από την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου.

–       Μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εισαγωγές για όλα τα περιστατικά όλων των ειδικοτήτων.

–       Η Καρδιοχειρουργική Κλινική λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά στους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι σταδιακά θα λαμβάνουν εξιτήριο βάσει της κλινικής τους κατάστασης.

–       Η κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών.

–       Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς μέχρι και την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έτυχε τις προηγούμενες μέρες απολύμανσης σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα.

2. Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

  • Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών επαναλειτουργούν από αύριο, 12 Μαρτίου 2020.
  • Όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εισαγωγές όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται μέχρι και την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020.
  • Όσον αφορά το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς, να τηρείται αυστηρά το ωράριο επισκέψεων, δηλαδή από τις 1-2 μ.μ. και 5-7 μ.μ., όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από ένα και μόνο επισκέπτη.

Καλούνται οι ασθενείς σε όλες τις Επαρχίες να προσέρχονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων, να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό κέντρο 1420 με φειδώ και μόνο για αναφορά συμπτωμάτων, ώστε να μην υπερφορτώνεται το κέντρο και να μπορεί να εξυπηρετήσει τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close