ΕιδήσειςΚύπρος

Φοιτητικό επίδομα 100 ευρώ για αεροπορικό εισιτήριο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε φοιτητικό επίδομα ύψους 100 ευρώ για κάθε φοιτητή για κάλυψη μέρους του αεροπορικού εισιτηρίου και αφορά αυτούς που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, νοουμένου ότι θα καλύπτουν τα συγκεκριμένα μόρια που είναι 20, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των μαθητών για αποχή από τα μαθήματα τους, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σέβομαι τις αποφάσεις της ΠΣΕΜ. Ωστόσο, έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος των τετραμήνων και των διαγωνισμάτων αυτή τη στιγμή και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται οποιεσδήποτε αναστατώσεις στα σχολεία.

Αύριο ολοκληρώνεται η φάση των τετραμήνων. Μέσα στο Δεκέμβριο θα έχουν τα παιδιά να γράψουν, να εξεταστούν, να αξιολογηθούν σε τέσσερα 90λεπτα διαγωνίσματα, όλο τον Δεκέμβριο».

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης σήμερα την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτήρια. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο «ενέκρινε την προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΗΚ για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια σχολικά κτήρια.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close