ΕιδήσειςΚύπρος

Φωτιά σε εξωτερικό χώρο εστιατορίου στη Λευκωσία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης Ιουνίου  2020 μέχρι και τις 06.00 της 2ης  Ιουνίου  2020 ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές και   13 ειδικές εξυπηρετήσεις. Ξεχωρίζει η πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο εστιατορίου στη Λευκωσία η οποία κατέστρεψε εξοπλισμό .

Αναλυτικά η δράση της Πυροσβεστικής:

Στις 12.46 ξέσπασε πυρκαγιά σε δυο πρόχειρα υποστατικά (διαστάσεων 30μ. επί 10μ. και 20μ. επί 10μ.) κατασκευασμένα από τσιμεντομπλόκ και τσίγκους στο χωριό Μαρκί, στη Λευκωσία. Τα υποστατικά ήταν χώρος φύλαξης παλιών ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, γεννητριών και παλιάς επίπλωσης (κρεβατιών). Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές και τα δυο υποστατικά με το περιεχόμενό τους. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της Λευκωσίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13.46.

Στις 14.35 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε και βοήθησε το Τμήμα Δασών υποστηρικτικά με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Ευρύχου σε πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα κατεχόμενα και επεκτάθηκε στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή «Πυργόλοφος» δυτικά των χωριών Λινού και Φλάσου.

Στις 20.42 ξέσπασε πυρκαγιά σε γεωργικό ελκυστήρα ο οποίος βρισκόταν σταθμευμένος εντός του περιφραγμένου χώρου της Λέσχης Ιπποδρομιών Κύπρου στον Άγιο Δομέτιο. Υπέστη ζημιές μόνο το μπροστινό ελαστικό. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Πύλης Πάφου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.54. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα εντός της ημέρας, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 23.16 ξέσπασε πυρκαγιά σε ακινητοποιήμενο όχημα μάρκας BMW, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στην οδό Κώστα Κρυστάλλη, στον Άγιο Αντώνιο Λεμεσού. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και κυπαρίσσια. Ανταποκρίθηκαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Λεμεσού. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 23.28. Η πυρκαγιά φαίνεται εκ πρώτης όψεως να προκλήθηκε κακόβουλα από άγνωστα, ανήλικα άτομα.

Στις 04.20 ξέσπασε πυρκαγιά σε εστιατόριο στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Μενάνδρου, στη Λευκωσία. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου και κατέστρεψε μεγάλη τέντα σκίασης, καρέκλες και τραπέζια, εξωτερικές θερμάστρες υγραερίου και φωτιστικά και επηρεάστηκε ελαφρά η βαφή της πρόσοψης της πολυκατοικίας. Ανταποκρίθηκαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Πύλης Πάφου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04.36. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close