ΕιδήσειςΚύπρος

Χιλιάδες αιτήματα για τα αεροπορικά δικαιώματα επιβατών, δέχθηκε το ΕΚΚ Κύπρου

Σε πέραν των 24.000 αιτημάτων πληροφόρησης και παραπόνων σε σχέση με το Covid-19, εκ των οποίων το 45% αφορούσε τα αεροπορικά δικαιώματα επιβατών, ανταποκρίθηκε μέχρι τις 25 Μάιου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου (ΕΚΚ).
 
Από τα υπόλοιπα αιτήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΚ, το 21,19% αφορούσε υπηρεσίες τουριστικών καταλυμάτων και το 17% οργανωμένα ταξίδια.  
 
Το ΕΚΚ αναφέρει ότι ο COVID-19 επηρέασε και την ισχύουσα νομοθεσία για τους καταναλωτές, αφού αρκετά Κράτη Μέλη έχουν προβεί σε εθνικές παραλλαγές, όπως αναφέρει, σε βασικούς τομείς όπως τα αεροπορικά δικαιώματα, τα οργανωμένα ταξίδια, τις κρατήσεις των ξενοδοχείων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων κ.α.
 
Ειδικότερα, αναφέρει ότι «οι ρυθμίσεις αυτές δίνουν προτεραιότητα στην πρακτική των πιστωτικών σημειωμάτων (κουπόνια) αντί της επιστροφής των χρημάτων σε περιπτώσεις ακύρωσης με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών ερωτημάτων από τους καταναλωτές. Το Δίκτυο των ΕΚΚ ακολουθεί τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ημερομηνίας 13 Μαΐου 2020 σε σχέση με τα πιστωτικά σημειώματα (κουπόνια), τονίζοντας ότι η διασφάλιση του Δικαίου της ΕΕ, τόσο για τον Κανονισμό 261/2004 για τα δικαιώματα των επιβατών, όσο και της Οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια, τηρείται”.                    

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Κύπρου www.ecccyprus.gov.cy

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close