ΕιδήσειςΚύπρος

Χιλιάδες σφαίρες και δύο περίστροφα εντοπίστηκαν στη Λεμεσό

Περίπου 15.800 σφαίρες, που είχαν κλαπεί από εμπορευματοκιβώτιο εισαγωγέα, καθώς και δύο περίστροφα εντοπίστηκαν σήμερα στη Λεμεσό.  Εναντίον 27χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής και καταζητείται. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριακού, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, έγιναν έρευνες σε ανοικτό χώρο, στην περιοχή Αμαθούντας, όπου βρέθηκε θαμμένο ένα μεταλλικό κιβώτιο. 

Εντός του κιβωτίου εντοπίστηκε η μεγάλη ποσότητα σφαιρών 9mm καθώς και ένα έμφορτο περίστροφο και ένα αεροβόλο περίστροφο. 

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακού, οι σφαίρες αποτελούν μέρος της τεράστιας ποσότητας που είχε κλαπεί μεταξύ 5 με 19 Οκτωβρίου από εμπορευματοκιβώτιο αδειούχου εισαγωγέα. 

Ωστόσο, τα δύο περίστροφα δεν σχετίζονται με την κλοπή των σφαιρών και εξετάζεται η προέλευση τους. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία του εισαγωγέα, από το εμπορευματοκιβώτιο είχε κλαπεί πολύ μεγαλύτερη ποσότητα σφαιρών καθώς και φυσιγγίων και συγκεκριμένα, 200 κιβώτια που περιείχαν 50 χιλιάδες φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και 114 κιβώτια που περιείχαν 114.000 σφαίρες όπλου 9mm.

Για την υπόθεση, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης 27χρονου, ο οποίος καταζητείται.

Related Articles

Back to top button
Close