ΕιδήσειςΚύπρος

Χορηγία 10.000 ευρώ σε φιλοζωικές οργανώσεις με καταφύγια, αποφάσισε το Υπουργικό

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις στον τόπο μας και κάνοντας ακόμη ένα βήμα στα θέματα της προστασίας και της ευημερίας των ζώων, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την καταβολή χορηγίας ύψους 10.000 ευρώ σε κάθε φιλοζωική οργάνωση, η οποία διατηρεί καταφύγιο ζωών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, μετά τη συνεδρία.
 
Όπως εξήγησε, η καταβολή της χορηγίας κρίθηκε απαραίτητη αφού πρόσφατα με πρωτοβουλία του Υπουργείου η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που καθορίζει τα ελάχιστα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα καταφύγια ζώων ώστε τα ζώα που φιλοξενούνται σε αυτά πραγματικά να ευημερούν.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, εξασφάλισε σήμερα την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για επανάληψη του εν λόγω Σχεδίου το 2021, προκειμένου να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αξιοποίησής του από καταφύγια αδέσποτων ζώων, τα οποία δεν κατέστη εφικτό να επωφεληθούν από το Σχέδιο του 2020.

Η σημερινή Απόφαση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων και πολιτικών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για την προστασία και ευημερία των ζώων και αποσκοπεί στο να υποβοηθηθούν περισσότερα καταφύγια εθελοντικών οργανώσεων να προχωρήσουν σε αναβάθμιση και προσαρμογή των χώρων φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων. Οι χώροι αυτοί θα πρέπει να συνάδουν με τις ελάχιστες απαιτήσεις της νομοθεσίας που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Βουλή με πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η οποία προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα καταφύγια, ώστε να διασφαλίζουν την ευημερία των ζώων που φιλοξενούν.

Για συμμετοχή στο Σχέδιο της έκτακτης στήριξης των καταφυγίων, η οποία θα αξιολογηθεί στη βάση των κριτηρίων του Σχεδίου, οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις προστασίας ζώων καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μαζί με την ανακοίνωση της προκήρυξης του Σχεδίου, η οποία θα αναρτηθεί στο προσεχές διάστημα, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και στην Ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Related Articles

Back to top button
Close