ΕκκλησίεςΗ Πόλη Μας

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Ταμασού και Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως (pics)

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στο μεγάλο γεγονός των Χριστουγέννων εορτάστηκε την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, η Μητρόπολη των Εορτών στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, όπου ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος και τους Ιεροδιακόνους Δημητριανό Πέτσα και Ραφαήλ Μισιαούλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως, π. Δημητριανού Πέτσα, και στη συνέχεια την χειροθεσία του εις Αρχιμανδρίτη.

Στον λόγο του προς τον νεοχειροτονηθέντα αναφέρθηκε στη διακονία που καλείται ο Πρεσβύτερος να έχει προς το ποίμνιό του, σύμφωνα και με τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις αρετές που πρέπει να έχει ο ποιμένας, ώστε να ποίμνιό να φωτίζεται δι’ αυτού.

Ευχήθηκε στον πατέρα Δημητριανό να έχει καλή διακονία στην ενορία που θα διοριστεί, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας της ομώνυμης κοινότητας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα.

Ο Πανιερώτατος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μνημόνευσε όλους τους ασθενείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνανθρώπους μας που έφυγαν από τη μάστιγα της θανατηφόρου ασθενείας, η οποία ταλανίζει όλο τον πλανήτη.

ΠΗΓΗ: imtamasou.org.cy

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close