ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Ψάχνει τα αίτια της φωτιάς στο εστιατόριο Αγίου Γεωργίου η Πυροσβεστική (τι λένε οι πληροφορίες)

Από το πρωί σήμερα (14/6/2020) η ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής για διερεύνηση πυρκαγιών βρίσκεται στο εστιατόριο που βρίσκεται εντός του Πάρκου Αγίου Γεωργίου το οποίο πήρε φωτιά χθες το απόγευμα η οποία με την επέμβαση της Πυροσβεστικής κατασβήστηκε αφού πρόλαβε και προκάλεσε ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με γείτονα αντιλήφθηκε τη φωτιά γύρω στις 4:00 μ.μ. χθες και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Πήρε απάντηση ότι είναι ενήμεροι καθώς άλλος γείτονας, απέναντι από το εστιατόριο, πρόλαβε και ειδοποίησε πρώτος καθώς είδαν πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από τη γωνιά που βρίσκεται η κουζίνα του εστιατορίου. Η Πυροσβεστική δεν άργησε να έλθει καθώς το Αρχηγείο της Δύναμης βρίσκεται στα δημοτικά όρια Λακατάμιας. ‘Όπως αναφέρθηκε σε τέσσερα λεπτά βρέθηκαν στη σκηνή πυροσβεστικά οχήματα που ξεκίνησαν το έργο της κατάσβεσης. Μέχρι να έλθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, γείτονας που πήγε απ΄ έξω από το χώρο, είδε να σπάζει, πιθανότατα, από την μεγάλη πρόκληση θερμότητας ένα τζάμι από τα παράθυρα της κουζίνας.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες. Η κουζίνα, απ΄ όπου φαίνεται εκ πρώτης όψης να ξεκίνησε η πυρκαγιά, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη και η αίθουσα εκδηλώσεων.

Την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς το εστιατόριο ήταν κλειστό. Αναμενόταν να ανοίξει το απόγευμα. Σήμερα μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, υπήρχε προγραμματισμένο τραπέζι για βάπτιση.

Η Πυροσβεστική διερευνά τα αίτια με τους εμπειρογνώμονες με ειδικές στολές και μάσκες προστασίας να εισέρχονται στο χώρο. Μια πληροφορία που δόθηκε στις αρχές και διερευνάται αναφέρει ότι το πρωί χθες, γύρω στις 9:00, έπεσε το ρεύμα για ελάχιστο χρονικό διάστημα και αμέσως επανήλθε. Αν ισχύει, διερευνάται αν έχει σχέση με την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close