ΔήμοςΗ Πόλη Μας

«Όταν πεθάνω θάψτε με…» -Στην ομάδα συντονιστών το θέμα παραχώρησης τάφων

Δεν συζητήθηκε το… μακάβριο θέμα της δωρεάν παραχώρησης τάφων στην μηνιαία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας η οποία πραγματοποήθηκε την περασμένη Τρίτη με τηλεδιάσκεψη αυτή τη φορά. Κι αυτό γιατί κρίθηκε ότι χρειάζεται αρκετή συζήτηση,ανταλαγή απόψεων και εισηγήσεων κι αυτό δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια της τηλεσυνεδρίας με τα τεχνικά προβλήματα που παρατηρούνται.

Έτσι, αποφασίστηκε όπως παραπεμφθεί στους συντονιστές των δημοτικών ομάδων, οι οποίοι θα μπορούν να συναντηθούν, να συζητήσουν και να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για ενιαία πολιτική στο ζήτημα της παραχώρησης τάφων

Μακάβριο θέμα αλλά πρέπει να δοθεί μια λύση καθώς το βρίσκει συνεχώς μπροστά του Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα έχει απασχολήσει το Συμβούλιο αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν έχει παρθεί ακόμη οριστική απόφαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, όλες οι δημοτικές ομάδες συμφωνούν ως προς το στόχο δηλαδή να καθοριστούν κριτήρια για το ποιοι δικαιούνται παραχώρηση-δωρεάν εννοείται- τάφων στο Κοιμητήριο Λακατάμιας.

Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει ενιαία πολιτική στη λήψη απόφασης για το ποιοι είναι δικαιούχοι τάφων. Ακολουθείτο πολιτική στη βάση υποκειμενικών κριτηρίων των μελών του Συμβουλίου, η οποία όμως προκαλούσε προβλήματα καθώς δεν υπήρχαν ξεκάθαρες απαντήσεις για όσους διαμαρτύρονταν επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημα τους. Ούτε πάλι από την άλλη μπορούσε να δικαιολογηθούν με πειστικό τρόπο ορισμένες αποφάσεις για παραχώρηση τάφων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close