ΑστυνομικάΤοπικά Νέα

Λήξη συναγερμού: Απομακρύνθηκε η φιάλη υγραερίου έξω από ΑΤΜ Τράπεζας στη Λακατάμια

Απομακρύνθηκε η φιάλη υγραερίου η οποία τοποθετηθεί δίπλα από ΑΤΜ σε Τράπεζα στη Λακατάμια στη συμβολή των οδών Αρχ. Μακαρίου και Αγίου Στυλιανού και η οποία δεν είχε πυροδοτηθεί τα ξημερώματα. Έτσι, ο συναγερμός στην περιοχή έχει λήξει και ο δρόμος μπροστά από την τράπεζα άνοιξε για την κυκλοφορία.

Το περιστατικό είχε θέσει σε πλήρη κινητοποίηση τις δυνάμεις ασφαλείας και η περιοχή είχε αποκλειστεί. Τελικά πυροτεχνουργός της Αστυνομίας, φορώντας ειδική στολή παρέλαβε τη φιάλη, αποσυνδέθηκε ο μηχανισμός και το συμβάν έληξε.

Ωστόσο η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για να βρει τους είδους ληστές που προσπάθησαν να ληστέψουν με αυτό τον τρόπο την Τράπεζα, θέτοντας σε κίνδυνο διερχόμενους από την πολυσύχναστη περιοχή. Ευτυχώς που ο εκρηΚτικός μηχανισμός δεν εξερράγη.

Απόπειρα καταστροφής περιουσίας

Αστυνομική ανακοίνωση για το περιστατικό αναφέρει:

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, διερευνά υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 7.15 το πρωί σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι υπήρχε μια φιάλη υγραερίου, η οποία ήταν ενωμένη (με σύρμα) με την αυτόματη ταμειακή μηχανή, υποκαταστήματος εμπορικής τράπεζας στη Λευκωσία.
Αμέσως, στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και επιλήφθηκαν των εξετάσεων. Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι οι δράστες τοποθέτησαν τη φιάλη με το υγραέριο και την ένωσαν με την αυτόματη ταμειακή μηχανή.
Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανάφλεξη, με σκοπό να προκαλέσουν έκρηξη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ύποπτο αντικείμενο βρέθηκε σήμερα (31/1) το πρωί έξω από τράπεζα στη Λακατάμια σε κεντρική οδική αρτηρία παρά την είσοδο στη Λακατάμια από το Στρόβολο, (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄)

Τα αντικείμενο θεωρείται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός γι΄ αυτό εκτός από την Αστυνομία, στο σημείο έσπευσαν και πυροτεχνουργοί της Δύναμης.

Η σκηνή έχει αποκλειστεί και ο δόμος μπροστά από την Τράπεζα παραμένει κλειστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φιάλη υγραερίου με μηχανισμό πυροδότησης, η οποία τοποθετήθηκε από άγνωστους το βράδυ έξω από την ATM της τράπεζας με στόχο τη ληστεία. Ο μηχανισμός δεν πυροδοτήθηκε όμως και οι επίδοξοι ληστές εγκατέλειψαν τη σκηνή. Το πρωί εντοπίστηκε ο μηχανισμός και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Η προσπάθεια των πυροτεχνουργών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close