ΕιδήσειςΚύπρος

22 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα ευγένειας στο δρόμο

Η 22η Μαρτίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από το 2008, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο. Προέκυψε από τη συνειδητοποίηση ότι τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα οφείλονται στην επιθετική οδηγική συμπεριφορά. 

Σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε στην Κύπρο ας δείξουμε και εμείς το επίπεδο του πολιτισμού μας. Ας δείξουμε πόσο υπεύθυνοι πολίτες είμαστε. Να σεβαστούμε τον κάθε χρήστη του οδικού δικτύου. 

Για προστασία των ευάλωτων ομάδων είπαμε πολλές φορές «κρατάτε αποστάσεις!!!» ανάμεσα στα οχήματα. Πόσο αληθινά η προφητικά είναι αυτά τα λόγια σήμερα που προληπτικά κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας για να αναχαιτίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας. Τώρα ας κρατήσουμε τις κατάλληλες αποστάσεις να πειθαρχήσουμε και να # Μείνουμε σπίτι. Η οικογένεια μας, μας έχει ανάγκη.

Παρόλο που μένουμε σπίτι, όταν πρέπει να βγούμε στο δρόμο το πρώτο που παρατηρούμε είναι η υπερβολική ταχύτητα, η επιθετική οδήγηση και γενικά η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά με το κινητό στο χέρι και το άλλο στο τιμόνι. 

Όταν βγούμε έξω προσέχουμε τις οδικές μας μετακινήσεις. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ. 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ=ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τον ιόν θα καταφέρουμε να τον αποδυναμώσουμε και στο τέλος θα το νικήσουμε. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουμε και με τις τροχαίες συγκρούσεις. 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close