ΕιδήσειςΚύπρος

34χρονος πήγε να παραλάβει κιβώτιο με ναρκωτικά από το ταχυδρομείο-10 χρόνια φυλάκιση

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 10 χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο σε 34χρονο, σχετικά με υπόθεση παράνομης εισαγωγής, κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο. Ο 34χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, από μέλη της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό και κατάσχεση ποσότητας κάνναβης βάρους, βάρους κοντά στα 7 κιλά.
Η μεγάλη ποσότητα κάνναβης αφίχθηκε στην Κύπρο από χώρα του εξωτερικού, μέσω ταχυδρομείου, τον περασμένο Ιούλιο, μέσα σε χαρτοκιβώτιο. Αρμόδιος λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων, στην παρουσία της μελών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, έλεγξε το χαρτοκιβώτιο και διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε φυτική ύλη κάνναβης κοντά στα 7 κιλά.
Ο 34χρονος μετέβηκε στις 13 Ιουλίου, στο υποστατικό της εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών όπου είχε αφιχθεί το χαρτοκιβώτιο και αφού πλαστογράφησε την υπογραφή και το όνομα του παραλήπτη, παρέλαβε το χαρτοκιβώτιο. Μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή του για αυτόφωρα αδικήματα και στη συνέχεια ο 34χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, (Το Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 1, ημερομηνίας 14/07/2020, είναι σχετικό).
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης είχε προκύψει μαρτυρία εναντίον ακόμη ενός προσώπου, ηλικίας 37 ετών, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η υπόθεση του οποίου όμως αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου, 2020.
Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close