ΕιδήσειςΚύπρος

368 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε 22 μήνες!

Το Σπίτι του Παιδιού δέχθηκε 368 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι σήμερα, λέχθηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσαν με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, η Πρόεδρος του Συμβουλίου “ΦΩΝΗ” Αναστασία Παπαδοπούλου, και η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του Hope For Children,  Άντρια Νεοκλέους.

Εκ μέρους του Hope For Children, η  Άντρια Νεοκλέους, παρέθεσε λεπτομερή παρουσίαση των στατιστικών δεδομένων που προκύπτουν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειες που παραπέμπονται στο ΣτΠ μετά από καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 παραπέμφθηκαν από τις ΥΚΕ και την Αστυνομία Κύπρου για διερεύνηση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον παιδιών συνολικά 368 περιπτώσεις.

Εξ’ αυτών, οι 230 περιπτώσεις αφορούν μόνο το 2019. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπήρχε ενδοοικογενειακή σχέση μεταξύ του ύποπτου και του παιδιού, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις όπου η βία ήταν εκτός οικογένειας, και πάλι στην πλειοψηφία ο ύποπτος ήταν γνωστός προς το παιδί και συνήθως στον κύκλο εμπιστοσύνης του.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close