ΕιδήσειςΚύπρος

42χρονος υπό την επήρεια αλκοόλης και ενεπλάκη σε τροχαίο – 21χρονος έτρεχε με 194 χιλιόμετρα την ώρα

Δύο από τα σοβαρότερα τροχαία αδικήματα, με το ένα να καταλήγει σε τροχαία σύγκρουση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, εντόπισαν χθες στους δρόμους της Λευκωσίας, τα μέλη της Τροχαίας. 

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5μ.μ. χθες, τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να διερευνήσουν τροχαία σύγκρουση, που συνέβη στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο Τσέρι. Όπως διαπιστώθηκε αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονος. Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε οποιοσδήποτε τραυματισμός. 

Στους δύο οδηγούς διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης. Η ένδειξη για τον 45χρονο ήταν αρνητική. Αντίθετα ο 42χρονος εντοπίστηκε θετικός και υποβλήθηκε τελικό έλεγχο αλκοόλης, με μικρότερη ένδειξη 98%μg αντί 22%μg. 

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 11.30μ.μ., μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, που διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την έξοδο Τσερίου, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με τα ταχύτητα 194 χιλιομέτρων την ώρα. Δηλαδή 94 χιλιόμετρα πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Το όχημα ανακόπηκε για έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 21χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Ο 21χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος. Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Η υπερβολική ταχύτητα οδήγηση και η υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, αποτελούν δύο από τα σοβαρότερα τροχαία αδικήματα, καθώς περιλαμβάνονται στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, κάθε χρόνο. Στατιστικά, μια στις τρεις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, που συνέβησαν τα τελευταία πέντε χρόνια στην Κύπρο, έχει ως αιτία μια από τις πιο πάνω παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close