ΕιδήσειςΚύπρος

Υπό έλεγχο φωτιές σε Σταυροκόννου και Κλήρου

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι υπό πλήρη έλεγχο δασικές πυρκαγιές στις κοινότητες Σταυροκόννου της Επαρχίας Πάφου και Κλήρου της Επαρχίας Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα: Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:30 μ.μ. σε περιοχή της κοινότητας Σταυροκόννου στην Πάφο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 18:30, αφού έκαψε 2 δεκάρια με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 5 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα, 2 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα, 2 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 1 πυροσβεστικό όχημα και 1 ιδιωτικός εκσκαφέας.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 18:25 εντός της κοινότητας Κλήρου στην Λευκωσία. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18:45, αφού έκαψε 1 δεκάριο με ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα. Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 8 άτομα του Τμήματος Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα.Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Το Τμήμα Δασών κάνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει κάθε ενέργεια που πιθανό να προκαλέσει δασική πυρκαγιά.

Related Articles

Back to top button
Close