Ατζέντα

8o Φεστιβάλ Νέας Μουσικής

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Yπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, συμπράττουν και φέτος διοργανώνοντας το 8ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής, από τις 4 μέχρι 9 Νοεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμά του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνει πέντε συναυλίες όπου σε αυτές θα παρουσιαστούν σύγχρονα έργα Κύπριων και άλλων συνθετών, τα περισσότερα σε πρώτη παγκόσμια ή παγκύπρια εκτέλεση. Τα έργα αυτά αποτελούν και την τοπική έκφραση του ήχου πρώτης γραμμής, όπως αυτός εκφράζεται στα ρεύματα της σύγχρονης λόγιας μουσικής σήμερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, 8.30μμ (Θέατρο Παλλάς)

Την έναρξη του φετινού φεστιβάλ θα κάνει φέτος το φημισμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής με έδρα το Γκρατς (Αυστρία), Ensemble Zeitfluss (AT). Οι δώδεκα μουσικοί που απαρτίζουν το σύνολο, που ιδρύθηκε το 2003, έχουν ως πάγια φιλοδοξία να φέρνουν αντιμέτωπα έργα μεγάλων διεθνώς αναγνωρισμένων συνθετών με αυτά των εγγενών συνθετών. Στόχος του Ensemble Zeitfluss είναι να παρουσιάζει τη συναρπαστική εξέλιξη της σημερινής μουσικής και την πολύ συχνά κρυμμένη ομορφιά της σε ένα ευρύ κοινό.

  • Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, 8.30μμ (Αίθουσα Καστελλιώτισσα)

Οι πολύ καλοί φίλοι και συνεργάτες του φεστιβάλ, (Φ) Faos Ensemble (GR), επιστρέφουν στην Κύπρο. Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός αντισυμβατικού συνόλου, φορέα της νέας μουσικής, φιλοδοξούν να καταστούν πλατφόρμα, όπου σύγχρονοι συνθέτες θα βρίσκουν και θα συν-δημιουργούν την ηχητική εμπειρία της νέας μουσικής εμπροσθοφυλακής.

  • Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, 8.30μμ (Αίθουσα Καστελλιώτισσα)

Το Ensemble Zeitfluss (AT), αυτή τη φορά με μικρότερη σύνθεση, παρουσιάζει έργα κυρίως από το διεθνές ρεπερτόριο της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

  • Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, 8.30μμ (Αίθουσα Καστελλιώτισσα)

Το σύνολο ηλεκτροακουστικής μουσικής του Κέντρου Κύπριων Συνθετών (CY) και φέτος δίνει δυναμικά το παρόν του, σε μια συναυλία βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό με εναλλακτικά όργανα τα οποία εκτελούν οι ίδιοι οι συνθέτες.

  • Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, 8.30μμ (Αίθουσα Καστελλιώτισσα).

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια συναυλία του νεανικού και δυναμικού συνόλου Synaesthesis Ensemble (LT) από τη Λιθουανία. Το όραμα αυτής της ομάδας νέων και φιλόδοξων μουσικών ξεπερνά τον ήχο – στον χώρο, το φως, την κίνηση και την αφήγηση – οτιδήποτε επιτρέπει στη σύγχρονη μουσική να γίνει μια πολυδιάστατη δημιουργία, θολώνοντας τα όρια μεταξύ των ειδών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook: 8th New Music Festival

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠAN, Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Εφημερίδα Πολίτης

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close