ΥπηρεσίεςΦιλοξενίες

Cyta: Πέραν του 80% των Δημόσιων Σχολείων «τρέχουν» ήδη με αυξημένες ταχύτητες

Την αναβάθμιση των διαδικτυακών συνδέσεων και ταχυτήτων σε 355 σχολεία παγκύπρια, έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής η Cyta, μέσα σε διάστημα μερικών μόλις μηνών. Λόγω των έκτακτων αναγκών που επέβαλε η πανδημία, το έργο είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη Cyta, πάντοτε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην αναβάθμιση των διαδικτυακών συνδέσεων και αύξηση των ταχυτήτων σε 437 δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκύπρια, τα οποία περιλαμβάνουν Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια/Τεχνικές Σχολές. Οι αναβαθμίσεις καθορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούν διαφορετικές ταχύτητες ανά κατηγορία εκπαιδευτικού ιδρύματος. Στην υλοποίηση του έργου, δόθηκε προτεραιότητα  στα Λύκεια/Τεχνικές Σχολές, όπου η τηλεκπαίδευση δρομολογήθηκε νωρίτερα και οι απαιτήσεις σε ταχύτητες διαδικτύου ήταν αυξημένες.

Το συγκεκριμένο έργο, εκ των πραγμάτων, χαρακτηρίζεται πολύ μεγάλο σε έκταση, πολυπλοκότητα και απαιτήσεις, οι αναβαθμίσεις των συνδέσεων για το 81% των σχολείων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ σχεδόν ολόκληρο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου, σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργασίες προϋποθέτουν ανάπτυξη νέου οπτικού δικτύου σε αστικές και αγροτικές περιοχές, καθώς και αναβάθμιση τερματικού εξοπλισμού.

Όπως τόνισε ο Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Cyta κ. Χρύσης Φοινιώτης «Αναγνωρίζουμε ότι, με τα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία, ο παράγοντας χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Γi’ αυτό διαβεβαιώνω ότι η Cyta θα εξακολουθήσει να επενδύει σημαντικούς πόρους της, για άμεση αντιμετώπιση των όποιων αντικειμενικών δυσκολιών».  Ο κ. Φοινιώτης πρόσθεσε, επίσης, ότι όταν αντιμετωπίζονται απρόοπτα και καθυστερήσεις, πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, γίνονται άλλες διευθετήσεις, με στόχο να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close