ΥπηρεσίεςΦιλοξενίες

Cyta: Υπηρεσίες τηλεϊατρικής για υλοποίηση συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ ενάντια στον COVID-19

Συνεχίζοντας την ενεργή συμμετοχή της στη μάχη της χώρας μας εναντίον της πανδημίας, η Cyta ανέλαβε ουσιαστικό ρόλο στην υλοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας των Κέντρων Διαχείρισης Περιστατικών του Ιού COVID-19 (Κορωνοϊού) μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, για το χειρισμό ασθενών μέσω της πλατφόρμας τηλεϊατρικής του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, σε συνέχεια εισήγησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ιατρικού Κέντρου Sheba, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το Ιατρικό Κέντρο Sheba του Ισραήλ, που αποτελούν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον Ιό COVID-19 σε Κύπρο και Ισραήλ, έχουν συνάψει συνεργασία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τη διαχείριση  περιστατικών του Ιού COVID-19 που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία, καθώς και τις θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε σύνδεση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με την αντίστοιχη του Ιατρικού Κέντρου Sheba, για την ανταλλαγή πρωτοκόλλων θεραπείας και εμπειριών για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των ασθενών.

Για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η Cyta θα προσφέρει την τεχνογνωσία των ειδικών της, η οποία απαιτείται για το στήσιμο και τη λειτουργία της πλατφόρμας τηλεϊατρικής από πλευράς της Κύπρου. Παράλληλα, ο Οργανισμός θα αναλάβει και την ευθύνη για την εκπαίδευση των χρηστών της πλατφόρμας.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close