ΠαρουσιάσειςΥπηρεσίες

NEO PLAZA: Το νέο Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο που ανεγείρεται στην Κοκκινοτριμιθιά

Η θεμελίωση του NEO PLAZA πραγματοποιήθηκε σε έκταση δίπλα στον κυκλοφοριακό κόμβο της Κοκκινοτριμιθιάς της επαρχίας Λευκωσίας τον Δεκέμβριο του 2019, εγκαινιάζοντας την ανάπτυξη ενός έργου τεράστιας εμπορικής αλλά και κοινωνικής σημασίας. Τα κατασκευαστικά έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η έναρξη της λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021.

Είναι μια εντελώς καινούρια ιδέα που εξυπηρετεί τη Μεσογειακή κουλτούρα και την Κυπριακή κοινωνική εξωστρέφεια. Μια ιδέα που προέκυψε από τη διαπίστωση ότι η πόλη έχει ανάγκη από νέους πόλους διάδρασης, μέσα από προτάσεις αστικής ανάπτυξης με μακρόπνοη δυναμική.

Το NEO PLAZA αναπτύσσεται μέσα σε 55.000 τ.μ. για να προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία που συνδυάζει τη βόλτα, τη χαλάρωση, τις δραστηριότητες, τη διασκέδαση, τις γευστικές απολαύσεις, τα δρώμενα και τις αγορές σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο, εναλλακτικό κέντρο πόλης στις παρυφές της πόλης, με έντονο παλμό και ζωντάνια.

Το πρωτότυπο Feel & Look του πάρκου σχεδιάστηκε με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου, σε συνδυασμό με τη μοντέρνα αισθητική, τη λειτουργικότητα, τις κλιματικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους, με βασικό στόχο την ανάπτυξή του σε ένα ανοικτό (open air) και ασφαλές περιβάλλον.

Το NEO PLAZA λοιπόν, έχει ένα δικό του πρωτότυπο και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Δεν είναι απλώς ένα fun park, ένα εκπτωτικό χωριό ή ένα ακόμη mall. Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά παραπάνω. Ένα all day meeting point για τους κατοίκους της επαρχίας Λευκωσίας και όχι μόνο. Ένας μοναδικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους!

Ο πυρήνας του NEO PLAZA είναι μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο της οποίας θα δεσπόζει ένα εντυπωσιακό Dancing Waters σιντριβάνι και θα περιβάλλεται από χώρους εστίασης, με εσωτερική και εξωτερική ταξινόμηση για απόλαυση και χαλάρωση παντός καιρού. Μια γιγαντοοθόνη θα προσφέρει ψυχαγωγία προβάλλοντας αθλητικούς αγώνες και μεγάλα events. Τα παιδιά θα έχουν εκεί το δικό τους «στέκι», με ειδικά σχεδιασμένο παιδότοπο που θα αναπτύσσεται σε 700 τ.μ. εσωτερικών και 3000 τ.μ. εξωτερικών εγκαταστάσεων.

Ειδικά διαμορφωμένος χώρος θα φιλοξενεί τη διεξαγωγή συναυλιών, χρήση θερινού κινηματογράφου, φιλανθρωπικές και παιδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την πλατεία θα ξεκινάει και ο εμπορικός πεζόδρομος. Πλακόστρωτος και δενδροφυτεμένος, θα φιλοξενεί εκατέρωθεν καταστήματα με δημοφιλείς μάρκες σε συνεχείς εκπτώσεις, καθώς επίσης και ένα pop up store, το οποίο θα προσφέρει High Fashion Brands σε δελεαστικές τιμές για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον και ξεχωριστά, θα φιλοξενούνται μεγάλα καταστήματα λιανικής με ηλεκτρονικά, είδη για το σπίτι και ένα city supermarket.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν στη διάθεσή τους 1100 δωρεάν θέσεις parking, που θα τους παρέχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στο πάρκο.

Η εξέλιξη του έργου δεν αναχαιτίστηκε από τις αναστολές που επέβαλε η κρίση του COVID – 19. Αντιθέτως, οι εμπορικές συμφωνίες προχωρούν και αρκετοί tenants έχουν ήδη υπογράψει τα συμβόλαιά τους.

Ο Γενικός Διευθυντής του Πάρκου, κος Σωτήρης Σιγάλας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το NEO PLAZA δεν είναι απλά μια μεγαλεπήβολη επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι ένα μακροπρόθεσμο, εξωραϊστικό πλάνο ανάπτυξης που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος αστικός πυρήνας επέκτασης της πόλης. Ένα έργο που απέναντι στις νέες προκλήσεις έρχεται να συμβάλλει στην οικονομική εξέλιξη, δημιουργώντας δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας σημαντικά την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Θα είναι ένα σημείο αναφοράς και ένας all day προορισμός, ελκυστικός και αναζωογονητικός για όλο τον πληθυσμό με ευρεία κοινωνικοοικονομική απήχηση».15SHARESShare

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close