ΕιδήσειςΚύπρος

Oι πολίτες θέλουν περισσότερη αστυνόμευση στο οδικό δίκτυο, δείχνει έρευνα κοινής γνώμης

Οι πολίτες θέλουν περισσότερη αστυνόμευση στο οδικό δίκτυο, σε περιοχές γύρω από τα σχολεία, στο κέντρο των πόλεων,στους χώρους διασκέδασης και σε πολυσύχναστους χώρους και πλατείες, καταδεικνύει έρευνα κοινής γνώμης από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την IMR, σε σε παγκύπρια βάση την περίοδο Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με δείγμα 1, 000 ατόμων.

Η έρευνα είχε τίτλο “Η Αστυνομία σήμερα, το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει, η αξιολόγηση του έργου και την υπηρεσιών της μέσα από τα μάτια των πολιτών”.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ανέλαβαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κωνσταντίνος Φελλάς, ο Λέκτορας Νομικής Αντώνης Στυλιανού και η διευθύνουσα σύμβουλος της IMR Χριστίνα Κόκκαλου, η οποία προέβηκε σε ανάλυση των στοιχείων και ευρημάτων της.

Χαιρετισμό κατά την παρουσίαση, απηύθυναν τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας όσο και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκος Καρτακούλλης.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Τα πιο σημαντικά στοιχεία της έρευνας συνοψίζονται ως εξής:

Οι πολίτες αισθάνονται σε μεγάλο βαθμό πολύ ή αρκετά ασφαλείς (78%), ενώ λίγο ασφαλείς αισθάνονται το 16% και καθόλου το 6%.
Ένα σημαντικό ποσοστό 28% δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα ασφάλειας, στις περιοχές που διαμένουν. Τα προβλήματα που προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες, αφορούν κυρίως κλοπές,  διαρρήξεις, οχληρία και επικίνδυνη οδήγηση, την οποία εκφράζει  το 20 – 30% περίπου των πολιτών. Σε σχέση με τα πιο σοβαρά εγκλήματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι ληστείες και οι κακόβουλες ζημιές, εκφράζει ανασφάλεια ένα ποσοστό 4 – 6 % των πολιτών. Το πολύ σοβαρό έγκλημα, όπως είναι οι φόνοι, αποτελεί πηγή ανασφάλειας μόλις για το 1% των πολιτών. 

Αξιολογείται επίσης γενικά το επίπεδο αστυνόμευσης που με βάση τα στοιχεία της έρευνας θεωρείται επαρκές σε ποσοστό 27%, όχι και τόσο 43% και καθόλου στο 30% των πολιτών. Η ανάγκη για περισσότερη αστυνόμευση γίνεται πιο συγκεκριμένη, από τις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες σε εξειδικευμένα ερωτήματα. Αφορά κυρίως, τις περιοχές γύρω από τα σχολεία, το κέντρο των πόλεων, τους χώρους διασκέδασης, πολυσύχναστους χώρους και πλατείες και στο οδικό δίκτυο.

Θετική είναι η γενική εικόνα που έχει η Αστυνομίας στην αντίληψη των πολιτών. Ανάμεσα σε συναφείς θεσμούς ή υπηρεσίες, έχει μέσο όρο αξιολόγησης 2,86 – με άριστα το 5. Κατατάσσεται δε δεύτερη σε αξιολόγηση, πολύ πλησίον στον πρώτο που είναι τα Δικαστήρια 2,90, και διατηρεί πιο καλή γενική εικόνα από άλλες σημαντικές υπηρεσίες του κράτους. Ανάλογη αξιολόγηση έχει η Αστυνομία και σε ζητήματα εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας.

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι το γεγονός ότι παρά τα γεγονότα που έχουν επισυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, οι πολίτες αξιολογούν θετικά την προσπάθεια της Αστυνομίας για συνεχή βελτίωση. Ειδικότερα, 47% των πολιτών κρίνουν ότι έχει βελτιωθεί λίγο, αρκετά ή και πολύ, ένα ποσοστό 43% ότι παραμένει στάσιμη και μόλις 8% ότι έχει χειροτερέψει. Αξιολογούνται διάφοροι τομείς, από τους οποίους περισσότερο βελτιωμένοι είναι η τεχνολογική αναβάθμιση, η ενημέρωση, οι σχέσεις με το κοινό, η εξειδίκευση, η ανταπόκριση και ο επαγγελματισμός.

Οι πολίτες αναμένουν ότι η Αστυνομία θα πρέπει να έχει κατά σειρά τις ακόλουθες κύριες προτεραιότητες στην αποστολή της: καταπολέμηση ναρκωτικών, πολύ σοβαρά εγκλήματα, όπως φόνοι, βία, τραυματισμοί, διαρρήξεις, εμπρησμοί και οδική ασφάλεια.
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 24% των πολιτών έχει έρθει σε επαφή με την Αστυνομία τους τελευταίους 12 μήνες. Το έκαναν κυρίως για να υποβάλουν καταγγελία (52%), για να δώσουν μια πληροφορία (17%), για να προβούν σε διαμαρτυρία (13%) και για να πάρουν μια πληροφορία (7%). Άλλο 7%, για να πληρώσουν πρόστιμο. Η συντριπτική πλειοψηφία από τους πολίτες απευθύνθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό (67%). Το 17% το έπραξε μέσω τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης, ή της γραμμής του πολίτη.

Ο βαθμός εξυπηρέτησης από αυτές τις επαφές επίσης αξιολογείται: Πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι είναι το 47% και λίγο το 21%. Ένα ποσοστό 32% δεν είναι ικανοποιημένοι.
Οι πολίτες γνωρίζουν τη Γραμμή του Πολίτη, τη Γραμμή Έκτακτης Ανάγκης και τη Γραμμή που απευθύνονται σε σχέση με τα ναρκωτικά. 


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close